Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukor másik felével fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet, a sütőport, a citromok levét és reszelt héját, valamint a vaníliakivonatot. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Balog Erika
Beküldte: 2013.03.11.

Hozzávalók

Máz

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukor másik felével fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet, a sütőport, a citromok levét és reszelt héját, valamint a vaníliakivonatot. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.

A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a mázat. A porcukrot annyi citromlével keverjük el, hogy sűrűn folyós legyen, majd belereszeljük 1 citrom héját is.

A sütőből kivett, még forró tésztára azonnal rákenjük a mázat.

Tetszés szerint díszítjük, majd hagyjuk kihűlni, hogy a máz megszilárduljon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is