Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukor másik felével fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet, a sütőport, a citromok levét és reszelt héját, valamint a vaníliakivonatot. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a mázat. A porcukrot annyi citromlével keverjük el, hogy sűrűn folyós legyen, majd belereszeljük 1 citrom héját is.
A sütőből kivett, még forró tésztára azonnal rákenjük a mázat.
Tetszés szerint díszítjük, majd hagyjuk kihűlni, hogy a máz megszilárduljon.
