Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 25 dkg liszt 25 dkg margarin (olvasztott) 25 dkg porcukor 1-2 csipet só 1 csomag sütőpor 2 citrom kifacsart leve 2 citrom lereszelt héja 4 tojás Szirup: 6 tk víz 18 dkg porcukor 3 tk citromlé Tetejére: porcukor kandírozott citromhéj (opcionális) Elkészítése: Egy mély tálba beleöntjük a lisztet, a sütőport, az olvasztott margarint, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tundi konyha
Beküldte: 2015.05.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin (olvasztott)
  • 25 dkg porcukor
  • 1-2 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 citrom kifacsart leve
  • 2 citrom lereszelt héja
  • 4 tojás

Szirup:

  • 6 tk víz
  • 18 dkg porcukor
  • 3 tk citromlé

Tetejére:

  • porcukor
  • kandírozott citromhéj (opcionális)


Elkészítése:

Egy mély tálba beleöntjük a lisztet, a sütőport, az olvasztott margarint, a cukrot, a sót, a citrom levét és a lereszelt citrom héját, majd összekeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Az egészet jól összekeverjük.

Előmelegítjük a sütőt 160-170 fokra. Kikent, lisztezett tepsibe (30 x 26 cm) öntjük a masszát, és kb. 25 percig sütjük. (Tűpróba!)

Közben elkészítjük a szirupot: egy lábosba beleöntjük a vizet, a porcukrot és a citrom levét. Az egészet felforraljuk.

Ha megsült a tészta, még melegen egyenletesen egyből ráöntjük a forró szirupot, és így hagyjuk teljesen kihűlni.

A kihűlt süteményt egyforma kockákra felvágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral. (Díszíthetjük kandírozott citromhéjjal.)

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is