Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 2 citrom leve és héja
- 6 tojás
- 6 kávéskanál víz
- 18 dkg porcukor
- 3 kávéskanál citromlé
- ízlés szerint kristálycukor
Elkészítése:
Egy mély tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, az olvasztott margarint, a cukrot, a sót, a citrom levét és a lereszelt citrom héját, majd összekeverjük.
Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Az egészet jól összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük 160-170 fokra. A masszát kikent, lisztezett, kisebb tepsibe öntjük és kb 25 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e).
Míg sül a tészta elkészítjük a szirupot: egy lábasba öntjük a vizet, hozzáadjuk a porcukrot és a citrom levét. Az egészet felforraljuk.
Ha megsült a tészta még melegen egyenletesen ráöntjük a forró szirupot és így hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt süteményt egyforma kockákra vágjuk és a tetejét megszórjuk kristálycukorral.

