Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos krémes szeletek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tészta hozzávalói

  • 1 db tojás
  • 14 dkg margarin
  • 14 dkg porcukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 1,5 dl tejföl

Krém hozzávalói

  • 4 dl tej
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 2 db citrom leve
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 4 evőkanál lekvár

A tetejére

  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom leve
  • 1 evőkanál víz

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, amíg egységes, ruganyos állagú nem lesz. A tésztát 4 egyenlő cipóra osztjuk.

Az első cipót kinyújtjuk, és egy közepes méretű tepsibe tesszük, amit előzőleg sütőpapírral béleltünk. A tésztalapra egyenletesen rákenjük a sárgabaracklekvárt, majd ráhelyezzük a második kinyújtott tésztalapot. Ezt a réteget 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

A maradék két tésztacipót szintén kinyújtjuk, és külön-külön megsütjük ugyanilyen módon.

A krém elkészítéséhez a lisztet, a tejet és a cukrot csomómentesre keverjük, majd tűzhelyen folyamatos keverés mellett besűrítjük. A masszát kihűtjük. A citromlevet egy tálba tesszük, és a margarinnal habosra keverjük. Ezután a kihűlt főzött krémhez adjuk, és alaposan elkeverjük.

Az első sült tésztalapra rákenjük a krém felét, erre helyezzük a lekvárral megkent két tésztalapot, majd rákenjük a krém másik felét. Végül az utolsó tésztalappal befedjük.

A tetejére a porcukrot összekeverjük a vízzel és a citrom levével, majd egyenletesen a tészta tetejére simítjuk. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromos-kremes-szeletek/