Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos krémmel töltött linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál evőkanál darált mák

Krém

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 citrom leve
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg margarin

Elkészítése

A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a cukrot és a tojást. Gyors mozdulatokkal a hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd hozzáadjuk a darált mákot és eldolgozzuk a tésztában.

A tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk és szaggatóval kiszaggatjuk. Minden második formának a közepét lyukasszuk ki kisebb kiszúróval.

A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. A kész süteményeket kihűtjük.

Ameddig hűl a linzer, elkészítjük a krémet. Egy edénybe tesszük a pudingport és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel. A pudingot sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

Ezután robotgép segítségével hozzádolgozzuk a margarint és a citrom levét.

Az így kapott krémmel betöltjük a linzereket. Egy nap pihentetés után a legfinomabb, mert ennyi idő alatt a tészta megpuhul a krémtől és omlós lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromos-kremmel-toltott-linzer/