Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos kuglóf recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 db citrom
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • cukorgyöngy

Elkészítése

A margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, minden tojás után alaposan elkeverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és felváltva a tejjel a masszához adjuk, ügyelve arra, hogy sima, csomómentes tésztát kapjunk.

A sütőformát alaposan kivajazzuk és lisztezzük, hacsak nem szilikonos formát használunk, amelynél erre nincs szükség. A tésztát a formába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük: az első fél órában 150 fokon, majd további 30 percig 180-200 fokon. Sütés közben tűpróbával ellenőrizzük, hogy a sütemény belseje átsült-e. Ne aggódjunk, ha a külseje gyorsabban barnul, a tészta lassan sül át teljesen.

Amikor a sütemény elkészült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk langyosra hűlni. Ha szilikonos formát használunk, a süteményt azonnal kivehetjük a formából, hogy gyorsabban kihűljön.

A cukormáz elkészítéséhez a porcukrot és a citromlevet simára keverjük. A kihűlt süteményt a cukormázzal lecsorgatjuk, és ízlés szerint cukorgyönggyel vagy más dekorációval díszítjük.

Hagyjuk a mázat megszilárdulni, majd szeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromos-kuglof-4/