A margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, minden tojás után alaposan elkeverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és felváltva a tejjel a masszához adjuk, ügyelve arra, hogy sima, csomómentes tésztát kapjunk.
A sütőformát alaposan kivajazzuk és lisztezzük, hacsak nem szilikonos formát használunk, amelynél erre nincs szükség. A tésztát a formába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük: az első fél órában 150 fokon, majd további 30 percig 180-200 fokon. Sütés közben tűpróbával ellenőrizzük, hogy a sütemény belseje átsült-e. Ne aggódjunk, ha a külseje gyorsabban barnul, a tészta lassan sül át teljesen.
Amikor a sütemény elkészült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk langyosra hűlni. Ha szilikonos formát használunk, a süteményt azonnal kivehetjük a formából, hogy gyorsabban kihűljön.
A cukormáz elkészítéséhez a porcukrot és a citromlevet simára keverjük. A kihűlt süteményt a cukormázzal lecsorgatjuk, és ízlés szerint cukorgyönggyel vagy más dekorációval díszítjük.
Hagyjuk a mázat megszilárdulni, majd szeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!