Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos-lekváros linzer és kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Az omlós tésztához

  • 1 citrom héja
  • 500 g finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • 250 g vaj (puha)
  • 200 g porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás

A tészta lekenéséhez

  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg dió (aprítva)
  • cukor

A töltelékhez

  • sárgabarack lekvár
  • 8 dkg dió (aprítva)

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órán át hideg helyen pihentetjük becsomagolva.

A lehűlt tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd 4 cm-es cakkos formával kiszúrjuk és minden második közepét egy gyűszűvel szúrjuk ki.

Enyhén felvert tojásfehérjével a linzereket bekenjük, cukrozott-vágott dióval megszórjuk és 180 fokon világosra, kb 7-8 perc alatt megsütjük.

A kisült, kihűlt linzereket lekvárral megtöltjük és porcukorral megszórjuk.

A leeső részeket 8 dkg apróra vágott dióval összegyúrjuk, kis darabokra vágjuk, majd kifliket formázunk belőle.

180 fokon 8 perc alatt megsütjük és még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.

Fém dobozba téve sokáig eláll.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromos-lekvaros-linzer-es-kifli/