Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Lapok: 9 tojás 45 dkg cukor 45 dkg finomliszt 21 g sütőpor 18 ek langyos víz 6 ek étolaj só Krém: 4 cs vaníliás pudingpor 30 dkg cukor 3 egész tojás 9,5 dl víz 45 dkg vaj vagy margarin 1 citrom reszelt héja 2 citrom kifacsart leve Kenéshez: málna vagy meggylekvár Díszítéshez: málna szemek […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
lara
Beküldte: 2017.07.05.

Elkészítése

Hozzávalók:
Lapok:

  • 9 tojás
  • 45 dkg cukor
  • 45 dkg finomliszt
  • 21 g sütőpor
  • 18 ek langyos víz
  • 6 ek étolaj

Krém:

  • 4 cs vaníliás pudingpor
  • 30 dkg cukor
  • 3 egész tojás
  • 9,5 dl víz
  • 45 dkg vaj vagy margarin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 citrom kifacsart leve

Kenéshez:

  • málna vagy meggylekvár

Díszítéshez:

  • málna szemek

Elkészítése:

Lapok:

A hozzávalókból 3 egyforma lapot sütünk egy 30*40 cm-es tepsiben. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

3 tojást szétválasztunk. A fehérjékhez hozzáadunk egy csipet sót és elkezdjük felverni. Közben, apránként hozzáadunk 15 dkg cukrot és kemény habbá verjük az egészet. Ekkor hozzáadjuk a sárgákat, 6 ek vizet, 2 ek olajat és jól kihabosítjuk. Ekkor hozzáadjuk a 15 dkg lisztbe beleszitált 9 g sütőport és az egészet óvatosan, alaposan összeforgatjuk.

A kész masszát a sütőpapírral bélelt tpesibe simítjuk és kb 20 percig sütjük az előmelegített sütőben (tűrpróbát végezzünk!).

Ha langyosra hűlt, akkorlehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.

Közben a maradék alapanyagokból újabb két lapot sütünk és azokat is kihűtjük.

Krém:

A pudingporokat csomómentesre keverjük a tojásokkal és a cukorral, majd apránként felöntjük a vízzel, alaposan elkeverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Többször átkeverve kihűtjük.

A szobahőmérsékletű vajat vagy maragarint hozzáadjuk a kihűlt krémhez és gépi habverővel alaposan kihabosítjuk. A végén adjuk hozzá a citrom héját és a citromlevet. Kóstoljuk meg a krémet, mert úgy finom, ha elég intenzív a citrom íze.

Összeállítás:

A krémből tegyünk félre keveset a süti díszítéséhez.

Lap, lekvárral megkenve, a citromos krém fele, lap, lekvár, a maradék krém és végül az utolsó lap. 1-2 órára hűtőbe tesszük (akár a tetejére egy sima lajú tálcát is tehetünk, erre pedig nehezéket, hogy a süti jobban összeérjen).

A megmaradt krémet rákenjük a süti tetejére, majd villával kissé behullámozzuk. gyforma kockákra vagy szeletekre vágjuk a sütit és minden szeletre teszünk 1-2 szem málnát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
lara
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is