Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 nagy citrom reszelt héja + leve + rostja
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 20 dkg puha vaj
- 35 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Töltelék:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 500 g tejföl
- 1 kis tojás
- 1 kicsi citrom leve + héja + rostja
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztbe belekeverjük a sütőport, a vaníliás cukrot és a sót. A tojások fehérjét habosra verjük a fele cukorral.
A vajat és a tojássárgáját a másik fele cukorral habosra keverjük, és felváltva hozzákeverjük a tejet és a lisztes keveréket. Végül óvatosan keverjük bele a tojáshabot is. Sütőpapiros tepsibe (35×35) simítjuk.
Töltelék készítése:
A tejből és a pudingporból pudingot főzünk, majd hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, belekeverjük a tejfölt és a többi hozzávalót, a végén pedig a a felvert tojást is.
A tésztára folt szerűen, vagy rácsosan kanállal tegyük rá a tejfölös masszát.
Előmelegített sütőbe tolva (180 fok) kb. 45 percig süssük.

