Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A citromos őzgerinc könnyű, üde ízű sütemény, amelyet a citrom frissessége és a csokoládédarabok tesznek különlegessé. A tetején a citrommázas bevonat nemcsak szép fényt ad, hanem még intenzívebbé varázsolja az ízét. Egyszerűen elkészíthető, mégis elegáns desszert.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.31.

Hozzávalók

Mázhoz

Elkészítése

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat vagy margarint, a sütőport, a csipet sót, a reszelt citromhéjat és a kifacsart citromlevet. Ezután beleforgatjuk az apróra vágott étcsokoládét is.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük. A tésztát kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntjük, és előmelegített, 180 °C-os légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

A megsült süteményt formából kiborítjuk, hagyjuk kihűlni. Közben a mázhoz a porcukrot elkeverjük a citromlével, majd a sütemény tetejére öntjük. Várjuk meg, amíg megszilárdul, végül szeletelve tálaljuk.

Tipp

A mázba tehetünk kevés reszelt citromhéjat is, így még intenzívebb citrusos ízt kapunk. Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, a csoki helyett használhatunk kandírozott narancshéjat vagy aszalt áfonyát is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is