A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat vagy margarint, a sütőport, a csipet sót, a reszelt citromhéjat és a kifacsart citromlevet. Ezután beleforgatjuk az apróra vágott étcsokoládét is.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük. A tésztát kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntjük, és előmelegített, 180 °C-os légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
A megsült süteményt formából kiborítjuk, hagyjuk kihűlni. Közben a mázhoz a porcukrot elkeverjük a citromlével, majd a sütemény tetejére öntjük. Várjuk meg, amíg megszilárdul, végül szeletelve tálaljuk.
Tipp
A mázba tehetünk kevés reszelt citromhéjat is, így még intenzívebb citrusos ízt kapunk. Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, a csoki helyett használhatunk kandírozott narancshéjat vagy aszalt áfonyát is.