Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos őzgerinc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 18 dkg finomliszt
  • 15 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
  • 15 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 5 dkg étcsokoládé

Mázhoz

  • 2 evőkanál citromlé
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat vagy margarint, a sütőport, a csipet sót, a reszelt citromhéjat és a kifacsart citromlevet. Ezután beleforgatjuk az apróra vágott étcsokoládét is.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük. A tésztát kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntjük, és előmelegített, 180 °C-os légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

A megsült süteményt formából kiborítjuk, hagyjuk kihűlni. Közben a mázhoz a porcukrot elkeverjük a citromlével, majd a sütemény tetejére öntjük. Várjuk meg, amíg megszilárdul, végül szeletelve tálaljuk.

Tipp

A mázba tehetünk kevés reszelt citromhéjat is, így még intenzívebb citrusos ízt kapunk. Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, a csoki helyett használhatunk kandírozott narancshéjat vagy aszalt áfonyát is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromos-ozgerinc-2/