Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 60 dkg liszt 150 g margarin 25 dkg cukor 2 tojás 20 dkg darált dió, vagy mogyoró Krém: 5 tojássárgája 180 g porcukor 1 csomag pudingpor (vanília vagy citrom) 600 ml tej 100 g vaj Habcsók: 5 tojásfehérje 30 dkg cukor Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha lágy, tegyünk hozzá lisztet. A pitetésztát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.07.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 150 g margarin
  • 25 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg darált dió, vagy mogyoró

Krém:

  • 5 tojássárgája
  • 180 g porcukor
  • 1 csomag pudingpor (vanília vagy citrom)
  • 600 ml tej
  • 100 g vaj

Habcsók:

  • 5 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha lágy, tegyünk hozzá lisztet. A pitetésztát kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és muffin formában kosarakat sütünk 180 fokon szép aranybarnára.

A tojássárgáját, a cukrot és a keményítőt kevés tejjel simára keverjük, majd a többi forró tejhez keverve hozzáadjuk, és kevergetve sűrű krémet főzünk. Miután kihűlt, belenyomjuk a citrom levét. A habosra kevert vajat is a krémhez adjuk.

A tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot vérünk. Habzsákkal tetszés szerint díszes mintákat nyomunk egy sütőpapíros tepsire. 200 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük a habcsókokat.

A krémmel kb. félig töltünk minden kosárkát, és egy habcsókot teszünk a tetejére.

Jó étvágyat! Gusztusos, és garantáltan finom.

[box style=”info”]A pitetésztába nem szükséges dió, vagy mogyoró, de sokkal finomabb, ha teszünk bele.
A habcsókot ízlés szerint ízesíthetjük.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is