Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 150 g margarin
- 25 dkg cukor
- 2 tojás
- 20 dkg darált dió, vagy mogyoró
Krém:
- 5 tojássárgája
- 180 g porcukor
- 1 csomag pudingpor (vanília vagy citrom)
- 600 ml tej
- 100 g vaj
Habcsók:
- 5 tojásfehérje
- 30 dkg cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha lágy, tegyünk hozzá lisztet. A pitetésztát kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és muffin formában kosarakat sütünk 180 fokon szép aranybarnára.
A tojássárgáját, a cukrot és a keményítőt kevés tejjel simára keverjük, majd a többi forró tejhez keverve hozzáadjuk, és kevergetve sűrű krémet főzünk. Miután kihűlt, belenyomjuk a citrom levét. A habosra kevert vajat is a krémhez adjuk.
A tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot vérünk. Habzsákkal tetszés szerint díszes mintákat nyomunk egy sütőpapíros tepsire. 200 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük a habcsókokat.
A krémmel kb. félig töltünk minden kosárkát, és egy habcsókot teszünk a tetejére.
Jó étvágyat! Gusztusos, és garantáltan finom.
[box style=”info”]A pitetésztába nem szükséges dió, vagy mogyoró, de sokkal finomabb, ha teszünk bele.
A habcsókot ízlés szerint ízesíthetjük.[/box]


