Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 20 dkg rizsliszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg eritrit
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja

Citromos krémhez

  • 20 dkg eritrit
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 tojássárga
  • 5 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • 2 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy vanília kivonat

Tetejére

  • 20 dkg cukor
  • 5 tojásfehérje

Elkészítése

A lisztet morzsoljuk össze a kis kockákra vágott margarinnal, majd adjuk hozzá az édesítőt a vaníliás cukrot, a tojást, és reszeld hozzá a citrom héját.

Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.

Pihentetés után a piteformához (23 cm) igazítva nyújtsunk belőle tésztát, majd helyezzük margarinnal kikent formába.

Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig süssük.

A sütőből kivéve, kanalazzuk rá a következő krémet: a tejet az eritrittel, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a pudingporral főzzük sűrű krémmé, a legvégén adjuk hozzá a citrom reszelt héját és levét, majd a margarint.

Ezt a krémet kanalazzuk a kisült tésztára.

A tetejére a tojásfehérjét verjük kemény habbá, több részletben adjuk hozzá a cukrot. A habot kanalazzuk csillagcsővel ellátott habzsákba és ízlés szerint díszítsük fel a pitét.

Toljuk vissza a sütőbe és további 5-10 percig süssük 160 fokon. Ha tetején a hab kezd pirulni, akkor elkészült.

Hidegen-melegen egyaránt finom.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromos-pite-2/