A lisztet morzsoljuk össze a kis kockákra vágott margarinnal, majd adjuk hozzá az édesítőt a vaníliás cukrot, a tojást, és reszeld hozzá a citrom héját.
Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
Pihentetés után a piteformához (23 cm) igazítva nyújtsunk belőle tésztát, majd helyezzük margarinnal kikent formába.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig süssük.
A sütőből kivéve, kanalazzuk rá a következő krémet: a tejet az eritrittel, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a pudingporral főzzük sűrű krémmé, a legvégén adjuk hozzá a citrom reszelt héját és levét, majd a margarint.
Ezt a krémet kanalazzuk a kisült tésztára.
A tetejére a tojásfehérjét verjük kemény habbá, több részletben adjuk hozzá a cukrot. A habot kanalazzuk csillagcsővel ellátott habzsákba és ízlés szerint díszítsük fel a pitét.
Toljuk vissza a sütőbe és további 5-10 percig süssük 160 fokon. Ha tetején a hab kezd pirulni, akkor elkészült.
Hidegen-melegen egyaránt finom.