Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 4 tojás 4 kanál liszt 4 kanál cukor 2 kanál olaj csipet só Krém: 10 dkg cukor 10 dkg vaj 2 tojás sárgája 2 citrom leve vagy 2 kanál citromlé 1/2 citrom reszelt héja Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tojásokat a cukorral addig keverjük, míg habos masszát nem kapunk. Kisebb […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.28.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 4 kanál liszt
  • 4 kanál cukor
  • 2 kanál olaj
  • csipet só

Krém:

  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 2 citrom leve vagy 2 kanál citromlé
  • 1/2 citrom reszelt héja


Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A tojásokat a cukorral addig keverjük, míg habos masszát nem kapunk. Kisebb adagokban hozzászitáljuk a lisztet, közben keverjük, majd az olajat is hozzáöntjük. Nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a masszát (Kb 32*40 cm), elsimítjuk egyenletesen, majd az előmelegített sütőbe toljuk8-10 percre. Nedves konyharuhára borítjuk a egsült lapot, majd a sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük a konyharuhával együtt. Amíg hűl elkészítjük a citromkrémet.

Egy hőálló keverőtálban, gőz fölött az összes hozzávalót addig keverjük, míg folyékony, de sűrű masszát nem kapunk.

A kitekert, kihűlt piskótán elosztjuk a kihűlt krémet és feltekerjük. Mikor teljesen megdermedt, csokoládéöntetet csorgathatunk a tetejére.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is