Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 citrom leve és reszelt héja 5 tojássárgája 1 tk zselatin 200 ml habtejszín 3 ek méz 2 tojásfehérje 1 tasak vaníliás cukor 2 ek porcukor a fehérjébe 1 kk porcukor a tejszínbe 9 darab babapiskóta Elkészítése: A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett vízgőz fölött addig melegítem, amíg sima masszát nem kapok. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 5 tojássárgája
  • 1 tk zselatin
  • 200 ml habtejszín
  • 3 ek méz
  • 2 tojásfehérje
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek porcukor a fehérjébe
  • 1 kk porcukor a tejszínbe
  • 9 darab babapiskóta


Elkészítése:

A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett vízgőz fölött addig melegítem, amíg sima masszát nem kapok. Leveszem a gőzről, majd hozzákeverem az előzőleg egy evőkanál vízben feloldott zselatint, továbbá a citrom levét és reszelt héját. Időnként kevergetve lehűtöm szoba hőmérsékletűre.

A tejszínt és a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verem, és amint a tojássárgás massza kihűlt, mindkettőt nagyon óvatosan belekeverem.

Egy kb. másfél literes püspökkenyér formát kibéleltem folpackkal, és félig töltöm a masszával, majd megrakosgatom a babapiskótával, végül ráöntöm a maradék krémet.

Legalább 5-6 órára hűtőbe teszem, de a legjobb az, ha egy egész éjszakán át ott tartom.

A formából kiborítva vizes késsel könnyedén szeletelhető.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is