Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos semifreddo recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 5 tojássárgája
  • 1 tk zselatin
  • 200 ml habtejszín
  • 3 ek méz
  • 2 tojásfehérje
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek porcukor a fehérjébe
  • 1 kk porcukor a tejszínbe
  • 9 darab babapiskóta


Elkészítése:

A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett vízgőz fölött addig melegítem, amíg sima masszát nem kapok. Leveszem a gőzről, majd hozzákeverem az előzőleg egy evőkanál vízben feloldott zselatint, továbbá a citrom levét és reszelt héját. Időnként kevergetve lehűtöm szoba hőmérsékletűre.

A tejszínt és a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verem, és amint a tojássárgás massza kihűlt, mindkettőt nagyon óvatosan belekeverem.

Egy kb. másfél literes püspökkenyér formát kibéleltem folpackkal, és félig töltöm a masszával, majd megrakosgatom a babapiskótával, végül ráöntöm a maradék krémet.

Legalább 5-6 órára hűtőbe teszem, de a legjobb az, ha egy egész éjszakán át ott tartom.

A formából kiborítva vizes késsel könnyedén szeletelhető.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromos-semifreddo/