Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és félretesszük. Egy másik tálban a tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, amíg világos színű nem lesz. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a citrom levét és reszelt héját, valamint a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, hogy a tészta könnyű és levegős […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Balog Erika
Beküldte: 2013.05.04.

Hozzávalók

Máz (opcionális)

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és félretesszük. Egy másik tálban a tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, amíg világos színű nem lesz.

Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a citrom levét és reszelt héját, valamint a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.

A tésztát kivajazott-lisztezett sütőformába (pl. 20×20 cm-es tepsi vagy tortaforma) öntjük, és előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

Ha a sütemény megsült, hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral, vagy elkészítjük a citrommázat: a porcukrot simára keverjük a citromlével, és a sütemény tetejére csurgatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is