Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és félretesszük. Egy másik tálban a tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, amíg világos színű nem lesz.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a citrom levét és reszelt héját, valamint a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.
A tésztát kivajazott-lisztezett sütőformába (pl. 20×20 cm-es tepsi vagy tortaforma) öntjük, és előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
Ha a sütemény megsült, hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral, vagy elkészítjük a citrommázat: a porcukrot simára keverjük a citromlével, és a sütemény tetejére csurgatjuk.

