Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg lágy margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 4 db tojás
- 15 dkg búzaliszt
- 12 dkg étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor (csapott)
Máz
- 2 tasak vaníliás cukor
- 3 ek citromlé
- tojásfehérje
Elkészítése
A lágy margarint egy keverőtálban robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, és a citromhéjat is hozzákeverjük. Mindegyik tojást fél percig keverjük bele. A lisztben elvegyítjük az étkezési keményítőt, és a sütőport, és két részletben a masszához szitáljuk.
A tésztát egy kivajazott, belisztezett őzgerinc, vagy gyümölcskenyér-formába öntjük, és elsimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben, 150 fokon megsütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, és bevonjuk a citromos mázzal. (A porcukrot citromlével, tojásfehérjével alaposan kikeverjük. )

