Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (vagy búzaliszt, a bögre 2 dl-es)
  • 2 csomagésze fehér tönkölybúzaliszt (vagy búza finomliszt, a bögre 2 dl-es)
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • csipet szerecsendió
  • 0,5 teáskanál vaníliaaroma vagy kivonat
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1,5 bögre juharszirup (a bögre 2 dl-es)
  • 0,5 bögre citromlé (frissen facsart - kb 4 citromból, a bögre 2 dl-es)
  • 1,75 bögre vaníliás rizstej (a bögre 2 dl-es)
  • 0,25 bögre repceolaj (a bögre 2 dl-es)
  • 0,75 bögre víz (a bögre 2 dl-es)

Elkészítése

Először a száraz hozzávalókat tedd egy tálba és keverd össze, majd kever össze a folyékony hozzávalókat egy másik tálban. Ezután a szárazhoz keverd hozzá a nedves hozzávalókat és az egészet keverd finoman össze.

Egy sütőpapírral bélelt vagy kikent-lisztezett, nagy tepsibe (25*35 cm) öntsd bele a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Ez kb 25-35 perc. Tűvel könnyen tudod ellenőrizni átsült-e a tésztád.

Ha szeretnéd, kedvedre díszítheted tejszínhabbal, sziruppal, pörkölt mandulával, dióval.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromos-sutemeny-5/