Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 13 dkg kristálycukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 12 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom leve és reszelt héja

Máz (opcionális)

  • 5 dkg porcukor
  • 1-2 evőkanál citromlé

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és félretesszük. Egy másik tálban a tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, amíg világos színű nem lesz.

Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a citrom levét és reszelt héját, valamint a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.

A tésztát kivajazott-lisztezett sütőformába (pl. 20×20 cm-es tepsi vagy tortaforma) öntjük, és előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

Ha a sütemény megsült, hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral, vagy elkészítjük a citrommázat: a porcukrot simára keverjük a citromlével, és a sütemény tetejére csurgatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromos-sutemeny/