Elkészítése
A cukrot elkeverjük a tojásokkal, a puhított margarinnal, a tejjel, a citromhéjjal és a szalakálival, majd annyi liszttel dolgozzuk össze, amennyit felvesz, hogy lágy, nyújtható tésztát kapjunk. Este készítsük el a tésztát, mert reggelre könnyebben nyújtható lesz. Reggel osszuk 4 egyenlő részre a tésztát, mindegyiket nyújtsuk ki, és süssünk belőlük 4 világos színű lapot.
A krémhez a 4 evőkanál lisztet simára keverjük a tejjel, majd sűrű péppé főzzük, és hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd mokkáskanalanként hozzáadjuk a citromlevet és a citrom reszelt héját. Végül a kihűlt pépet is kanalanként hozzákeverjük a vajas krémhez.
A megsült lapokat megkenjük a citromkrémmel, majd egymásra helyezzük őket. A tetejére tegyünk nehezéket (például egy deszkát vagy nehezebb könyvet), hogy a lapok jól összeálljanak.
Ez a sütemény különösen frissítő ebben a meleg időben, és az unokák kedvence lesz!


