Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Citromos sütik

Citromos szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A cukrot elkeverjük a tojásokkal, a puhított margarinnal, a tejjel, a citromhéjjal és a szalakálival, majd annyi liszttel dolgozzuk össze, amennyit felvesz, hogy lágy, nyújtható tésztát kapjunk. Este készítsük el a tésztát, mert reggelre könnyebben nyújtható lesz. Reggel osszuk 4 egyenlő részre a tésztát, mindegyiket nyújtsuk ki, és süssünk belőlük 4 világos színű lapot. A […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.28.

Hozzávalók

A krémhez

Elkészítése

A cukrot elkeverjük a tojásokkal, a puhított margarinnal, a tejjel, a citromhéjjal és a szalakálival, majd annyi liszttel dolgozzuk össze, amennyit felvesz, hogy lágy, nyújtható tésztát kapjunk. Este készítsük el a tésztát, mert reggelre könnyebben nyújtható lesz. Reggel osszuk 4 egyenlő részre a tésztát, mindegyiket nyújtsuk ki, és süssünk belőlük 4 világos színű lapot.

A krémhez a 4 evőkanál lisztet simára keverjük a tejjel, majd sűrű péppé főzzük, és hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd mokkáskanalanként hozzáadjuk a citromlevet és a citrom reszelt héját. Végül a kihűlt pépet is kanalanként hozzákeverjük a vajas krémhez.

A megsült lapokat megkenjük a citromkrémmel, majd egymásra helyezzük őket. A tetejére tegyünk nehezéket (például egy deszkát vagy nehezebb könyvet), hogy a lapok jól összeálljanak.

Ez a sütemény különösen frissítő ebben a meleg időben, és az unokák kedvence lesz!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is