Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, a tejfölt apránként adagolva, amíg rugalmas, könnyen nyújtható tésztát nem kapunk. A kész tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Két cipót 25×39 cm-es lapokká nyújtunk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 °C-on 10-12 perc alatt világosra sütünk. A másik két cipót szintén kinyújtjuk, az egyiket megkenjük baracklekvárral, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.04.29.

Hozzávalók a tésztához

A krémhez

Továbbá

Elkészítése

Tészta:

A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, a tejfölt apránként adagolva, amíg rugalmas, könnyen nyújtható tésztát nem kapunk. A kész tésztát 4 egyenlő részre osztjuk.

Két cipót 25×39 cm-es lapokká nyújtunk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 °C-on 10-12 perc alatt világosra sütünk.

A másik két cipót szintén kinyújtjuk, az egyiket megkenjük baracklekvárral, majd a másik lapot óvatosan ráhelyezzük. Ezt a lekváros réteget együtt sütjük meg 180 °C-on, szintén kb. 10-12 perc alatt.

Krém:

A lisztet a tejjel és a cukorral simára keverjük egy lábasban, majd közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrű péppé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a margarin ne olvadjon el.

A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet. Belekeverjük a reszelt citrom héját és a citrom levét, majd alaposan kihabosítjuk.

Összeállítás:

Az első sült lapot egy deszkára vagy tálcára helyezzük, megkenjük a krém felével. Erre kerül a lekváros-lap páros, amit szintén megkenünk a maradék krémmel. Végül ráhelyezzük a második egyszerű sült lapot.

A kész süteményt legalább 3-4 órára, de lehetőség szerint egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek, és a tészta megpuhuljon.

Tálalás:

Fogyasztás előtt a sütemény tetejét porcukorral megszórjuk, és szeletelve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is