Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos tejben elkeverjük a szalalkálit, majd a liszttel, zsírral, tojással és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és egyenként 30×35 cm-es lappá nyújtjuk. 200°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsi hátán, egyenként kb. 8-10 perc alatt világosra sütjük. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a lisztet […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.05.20.

Tésztához

Krémhez

Elkészítése

A langyos tejben elkeverjük a szalalkálit, majd a liszttel, zsírral, tojással és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és egyenként 30×35 cm-es lappá nyújtjuk. 200°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsi hátán, egyenként kb. 8-10 perc alatt világosra sütjük. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a lisztet a tejben csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt főzött krémhez adjuk. Belekeverjük a citrom levét és reszelt héját is.

A lapokat betöltjük a krémmel, egyenletesen elosztva. A süteményt hűtőben pihentetjük legalább egy éjszakán át, hogy a lapok megpuhuljanak.

Másnap szeleteljük és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is