Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tej
  • 1 dkg szalalkáli
  • kb 3-4 evőkanál tejföl (a tészta állagától függően)

Krémhez

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom leve és reszelt héja

Elkészítése

A langyos tejben elkeverjük a szalalkálit, majd a liszttel, zsírral, tojással és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és egyenként 30×35 cm-es lappá nyújtjuk. 200°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsi hátán, egyenként kb. 8-10 perc alatt világosra sütjük. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a lisztet a tejben csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt főzött krémhez adjuk. Belekeverjük a citrom levét és reszelt héját is.

A lapokat betöltjük a krémmel, egyenletesen elosztva. A süteményt hűtőben pihentetjük legalább egy éjszakán át, hogy a lapok megpuhuljanak.

Másnap szeleteljük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromos-szelet-9/