Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Somlói galuskák

Citromos szilvás somlói

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először elkészítem a piskótát. A tojásokat cukorral habosra verem, kb. 15-20 percig robotgéppel. Ezután szitán keresztül hozzáadom a lisztet és a sütőport, majd egyenletesen elkeverem. A masszát 200 fokon aranysárgára sütöm, és tűpróbával ellenőrzöm, hogy elkészült-e. Amíg a piskóta sül, kb. 20 dkg magozott szilvát becukrozok és fahéjjal megszórom, majd félreteszem. A krémhez 6 tojássárgáját […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.01.

Piskóta

Krém

Elkészítése

Először elkészítem a piskótát. A tojásokat cukorral habosra verem, kb. 15-20 percig robotgéppel. Ezután szitán keresztül hozzáadom a lisztet és a sütőport, majd egyenletesen elkeverem. A masszát 200 fokon aranysárgára sütöm, és tűpróbával ellenőrzöm, hogy elkészült-e.

Amíg a piskóta sül, kb. 20 dkg magozott szilvát becukrozok és fahéjjal megszórom, majd félreteszem.

A krémhez 6 tojássárgáját 25 dkg cukorral és egy csipet sóval habosra keverem. 3 evőkanál lisztet 6 dl tejjel és 1 csomag vaníliás cukorral sűrűre főzök. Amikor elkészült, hozzáreszelek egy citrom héját, és belefacsarom a levét is. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verem, majd kanalanként, lassan adagolom hozzá a forró krémhez, óvatosan összekeverve.

A jénai aljába tépkedek egy réteg piskótát, erre egy réteg krémet simítok, majd megszórom a fahéjas szilvával, és egy kevés tejszínhabot halmozok rá. Ezt a folyamatot addig ismétlem, amíg elfogynak a hozzávalók.

Hűtőben pihentetem, hogy összeérjenek az ízek, majd tálalom.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is