Elkészítése
Először elkészítem a piskótát. A tojásokat cukorral habosra verem, kb. 15-20 percig robotgéppel. Ezután szitán keresztül hozzáadom a lisztet és a sütőport, majd egyenletesen elkeverem. A masszát 200 fokon aranysárgára sütöm, és tűpróbával ellenőrzöm, hogy elkészült-e.
Amíg a piskóta sül, kb. 20 dkg magozott szilvát becukrozok és fahéjjal megszórom, majd félreteszem.
A krémhez 6 tojássárgáját 25 dkg cukorral és egy csipet sóval habosra keverem. 3 evőkanál lisztet 6 dl tejjel és 1 csomag vaníliás cukorral sűrűre főzök. Amikor elkészült, hozzáreszelek egy citrom héját, és belefacsarom a levét is. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verem, majd kanalanként, lassan adagolom hozzá a forró krémhez, óvatosan összekeverve.
A jénai aljába tépkedek egy réteg piskótát, erre egy réteg krémet simítok, majd megszórom a fahéjas szilvával, és egy kevés tejszínhabot halmozok rá. Ezt a folyamatot addig ismétlem, amíg elfogynak a hozzávalók.
Hűtőben pihentetem, hogy összeérjenek az ízek, majd tálalom.
Jó étvágyat!
