Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos szilvás somlói recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 6 db tojás
  • 20 dkg szilva (magozott, cukrozott, fahéjas )
  • 1 db citrom
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál liszt
  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kis doboz habtejszín

Elkészítése

Először elkészítem a piskótát. A tojásokat cukorral habosra verem, kb. 15-20 percig robotgéppel. Ezután szitán keresztül hozzáadom a lisztet és a sütőport, majd egyenletesen elkeverem. A masszát 200 fokon aranysárgára sütöm, és tűpróbával ellenőrzöm, hogy elkészült-e.

Amíg a piskóta sül, kb. 20 dkg magozott szilvát becukrozok és fahéjjal megszórom, majd félreteszem.

A krémhez 6 tojássárgáját 25 dkg cukorral és egy csipet sóval habosra keverem. 3 evőkanál lisztet 6 dl tejjel és 1 csomag vaníliás cukorral sűrűre főzök. Amikor elkészült, hozzáreszelek egy citrom héját, és belefacsarom a levét is. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verem, majd kanalanként, lassan adagolom hozzá a forró krémhez, óvatosan összekeverve.

A jénai aljába tépkedek egy réteg piskótát, erre egy réteg krémet simítok, majd megszórom a fahéjas szilvával, és egy kevés tejszínhabot halmozok rá. Ezt a folyamatot addig ismétlem, amíg elfogynak a hozzávalók.

Hűtőben pihentetem, hogy összeérjenek az ízek, majd tálalom.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromos-szilvas-somloi/