Elkészítése
A tejfölhöz hozzákeverjük a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és kifacsart levét. Az egészet alaposan kikeverjük, amíg egynemű masszát kapunk.
Egy közepes méretű jénai tál (kb. 20×30 cm) aljára egy réteg háztartási kekszet helyezünk. A kekszre egyenletesen rákanalazzuk a tejfölös massza egy részét, majd újabb réteg kekszet teszünk rá. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a massza és a keksz el nem fogy. A tetejére mindenképpen a tejfölös réteg kerüljön.
A süteményt ízlés szerint citromkarikákkal díszítjük. A tálat lefedjük, és hűtőbe tesszük. Legalább 4-5 órán keresztül hűtjük, de az igazi ízek akkor jönnek ki, ha egy éjszakán át pihen, hogy a keksz teljesen megpuhuljon.
Tálalás előtt szeletelve kínáljuk.

