Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos-tejfölös kekszsüti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg háztartási keksz
  • 2 nagy doboz tejföl
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • citromkarika (a díszítéshez )

Elkészítése

A tejfölhöz hozzákeverjük a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és kifacsart levét. Az egészet alaposan kikeverjük, amíg egynemű masszát kapunk.

Egy közepes méretű jénai tál (kb. 20×30 cm) aljára egy réteg háztartási kekszet helyezünk. A kekszre egyenletesen rákanalazzuk a tejfölös massza egy részét, majd újabb réteg kekszet teszünk rá. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a massza és a keksz el nem fogy. A tetejére mindenképpen a tejfölös réteg kerüljön.

A süteményt ízlés szerint citromkarikákkal díszítjük. A tálat lefedjük, és hűtőbe tesszük. Legalább 4-5 órán keresztül hűtjük, de az igazi ízek akkor jönnek ki, ha egy éjszakán át pihen, hogy a keksz teljesen megpuhuljon.

Tálalás előtt szeletelve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromos-tejfolos-kekszsuti/