Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g natúr kesudió
- 40 g sós, pörkölt kesudió
- 60 g kókuszreszelék
- 120 g cukrozatlan, magozott datolya
Krém:
- 250 g natúr tofu
- 150 ml kókuszkrém/tejszín
- 2 ek méz/juharszirup
- 1 bio citrom reszelt héja
- 0,5 citrom leve
Elkészítése:
Forrázzuk le a datolyákat és hagyjuk állni, hogy egy kicsit megpuhuljanak. Daráljuk apróra a kesudiót a kókusszal. Szűrjük le a datolyát, és adjuk a száraz hozzávalókhoz, majd konyhai robotgéppel dolgozzuk össze.
Egy sütőpapírral kibélelt kisebb muffin formában formázzunk a “tésztánkból” kosarakat. Tegyük hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen.
A krém hozzávalóit tegyük egy turmix-/robotgépbe. Ha elértük a megfelelően krémes állagot, akkor tegyük a kosárkákba. Pár órán át hagyjuk pihenni a hűtőben, majd ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel.