Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg darált háztartási keksz 7 dkg margarin 2 dl szénsavas narancsos üdítőital A krémhez: 3 db tojás 30 dkg cukor 50 dkg tehéntúró 5 dkg margarin 10 g zselatin 20 dkg tejszínhab por 2 dl ásványvíz 2 citrom leve és reszelt héja A tetejére: 9 dkg fehér csokoládé 5 dkg margarin 60 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
angie
Beküldte: 2014.10.20.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 7 dkg margarin
  • 2 dl szénsavas narancsos üdítőital

A krémhez:

  • 3 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 5 dkg margarin
  • 10 g zselatin
  • 20 dkg tejszínhab por
  • 2 dl ásványvíz
  • 2 citrom leve és reszelt héja

A tetejére:

  • 9 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 60 ml szénsavas narancsos üdítőital


Elkészítése:

A darált kekszet a margarinnal és annyi üditőitallal eldolgozzuk, hogy formázható tésztát kapjunk.

Egy kisebb tepsit kevés olajjal kikenünk, a tésztát elnyomkodjuk benne, és megsütjük.

A tojásokat 15 dkg cukorral gőz fölött robotgéppel sűrű krémmé keverjük, a túrót a maradék cukorral és a margarinnal elkeverjük.

A zselatint elkészítjük az utasítás szerint, a tejszínhabport az ásványvízzel habosra keverjük.

A tojáskrémbe keverjük a túrót, a megolvasztott zselatint, és a habot, végül a citrom héját és levét.

A krémet a tésztára öntjük és elsimítjuk.

A csokoládét megolvasztjuk a margarinnal, majd elkeverjük benne az üditőitalt, és óvatossan a krémre kenjük.

Hűtőbe rakjuk pár órára vagy akár egy éjszakára.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
angie
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is