Elkészítése
Piskóta:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Válasszuk ketté a tojások sárgáját és fehérjét. A tojásfehérjét verjük fel egy csipet sóval kemény habbá. A tojássárgáját verjük habosra a cukorral.
Óvatosan keverjük össze a tojássárgáját a felvert fehérjével. Ezután szitáljuk hozzá fokozatosan a lisztet (és a sütőport, ha használunk). Ügyeljünk arra, hogy óvatosan, de alaposan összedolgozzuk, hogy a massza levegős maradjon.
Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett formába. Simítsuk el a tetejét, és süssük a sütőben körülbelül 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a tészta megszilárdul.
Ha kész, hagyjuk a piskótát pár percig a formában hűlni, majd borítsuk ki egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Összeállítás:
Amíg meleg a tészta azt egy kicsit meglisztezett konyharuhára tesszük és feltekerjük a ruhával együtt. A krémhez a cukrot a vízzel és a citrom kifacsart levével felforraljuk, hozzáadjuk a vajat és azonnal levesszük a tűzről. Félretéve hagyjuk kihűlni, majd habverővel kihabosítjuk, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A kihűlt piskótát megkenjük a töltelékkel és felcsavarjuk. Nem fog eltörni a tészta!
