Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromrolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 db tojás
  • 180 g cukor
  • 180 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor (opcionális)
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 2 db citrom
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 0,5 dl víz

Elkészítése

Piskóta:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Válasszuk ketté a tojások sárgáját és fehérjét. A tojásfehérjét verjük fel egy csipet sóval kemény habbá. A tojássárgáját verjük habosra a cukorral.

Óvatosan keverjük össze a tojássárgáját a felvert fehérjével. Ezután szitáljuk hozzá fokozatosan a lisztet (és a sütőport, ha használunk). Ügyeljünk arra, hogy óvatosan, de alaposan összedolgozzuk, hogy a massza levegős maradjon.

Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett formába. Simítsuk el a tetejét, és süssük a sütőben körülbelül 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a tészta megszilárdul.

Ha kész, hagyjuk a piskótát pár percig a formában hűlni, majd borítsuk ki egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Összeállítás:

Amíg meleg a tészta azt egy kicsit meglisztezett konyharuhára tesszük és feltekerjük a ruhával együtt. A krémhez a cukrot a vízzel és a citrom kifacsart levével felforraljuk, hozzáadjuk a vajat és azonnal levesszük a tűzről. Félretéve hagyjuk kihűlni, majd habverővel kihabosítjuk, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A kihűlt piskótát megkenjük a töltelékkel és felcsavarjuk. Nem fog eltörni a tészta!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromrolad/