Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 1 citrom
- 4 ek liszt
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 púpos ek liszt
- 2 dl tej
- 1 citrom
Elkészítése:
A tojás sárgákat a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a lisztet és a felvert tojáshabot. A masszát sütőpapírral bélelt 24 cm-es formában megsütjük, majd ha kihűlt, három lapba vágjuk.
A krémhez a lisztet a tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük és még melegen hozzákeverjük a reszelt citromhéjat. Kevergetve kihűtjük és hozzáadjuk a citrom átszűrt levét. A vajat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a pépet és még 10 percig kavarjuk.
A tortát megtöltjük a krémmel és díszítjük.
[box style=”info”]A krémhez 2 citrom levét és héját tettem, amiből az egyik zöld citrom volt.[/box]