Elkészítése
A citrom héját lereszeljük, majd kifacsarjuk a levét. A habport elkeverjük a tejjel, és elkezdjük felverni. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ezt követően belekeverjük a tejfölt, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a kifacsart citromlevet. Az egészet habverővel még egy kicsit átkeverjük, hogy a krém igazán sima és könnyű legyen.
Egy jénai tál vagy tepsi alját kirakjuk babapiskótával, majd egy réteg citromos krémet kenünk rá. Folytatjuk a rétegezést, váltogatva a piskótát és a krémet, amíg az összes hozzávalót felhasználjuk. Arra figyeljünk, hogy a legfelső réteg krém legyen.
A sütemény tetejét ízlés szerint díszíthetjük, például citromszeletekkel, reszelt csokoládéval vagy gyümölcsökkel. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a piskóta jól megpuhuljon. Ezután már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat kívánunk!
