Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromvarázs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db citrom héja és leve
  • 4 evőkanál cukor
  • 0,5 liter tejföl
  • 2 csomag habpor
  • 3 dl tej
  • 2 csomag babapiskóta

Elkészítése

A citrom héját lereszeljük, majd kifacsarjuk a levét. A habport elkeverjük a tejjel, és elkezdjük felverni. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ezt követően belekeverjük a tejfölt, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a kifacsart citromlevet. Az egészet habverővel még egy kicsit átkeverjük, hogy a krém igazán sima és könnyű legyen.

Egy jénai tál vagy tepsi alját kirakjuk babapiskótával, majd egy réteg citromos krémet kenünk rá. Folytatjuk a rétegezést, váltogatva a piskótát és a krémet, amíg az összes hozzávalót felhasználjuk. Arra figyeljünk, hogy a legfelső réteg krém legyen.

A sütemény tetejét ízlés szerint díszíthetjük, például citromszeletekkel, reszelt csokoládéval vagy gyümölcsökkel. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a piskóta jól megpuhuljon. Ezután már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/citromvarazs/