Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 4 tojás 20 dkg porcukor 20 dkg margarin 2 evőkanál kakaópor 12 evőkanál Coca-Cola (kb. 1,8 dl) 1 csomag sütőpor 25 dkg liszt A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor 7 dl tej 15 dkg margarin 8 evőkanál porcukor 10 dkg kókuszreszelék A tetejére: 2 csomag csokoládés pudingpor 7 dl Coca-Cola 6 evőkanál […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mesyke
Beküldte: 2016.07.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 12 evőkanál Coca-Cola (kb. 1,8 dl)
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 8 evőkanál porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 7 dl Coca-Cola
  • 6 evőkanál cukor


Elkészítése:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, a kakaóport, a kólát és végül a sütőporral elvegyített lisztet. Géppel jó alaposan kikeverjük.

A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd egy spatulával óvatosan a tésztába forgatjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit.

Én egy 20 × 30 cm-esben sütöttem, de véleményem szerint inkább válasszatok pár centivel nagyobbat, mert igaz, hogy rendkívül mutatós a magas tészta, ám én mégsem bántam volna, ha a végeredmény kicsivel vékonyabb.

Szóval a masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-on 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróba). Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a vaníliás pudingot néhány evőkanál tejjel és a cukor felével simára keverjük, majd a többi felforralt tejhez öntjük, és megfőzzük. Míg hűl, a margarint kikeverjük a maradék porcukorral és a kókuszreszelékkel. A két krémet összekeverjük, és a tészta tetején elegyengetjük.

A kólában megfőzzük a csokoládés pudingot, ízesítjük cukorral, majd langyosra hűtjük. Ezután a krémre simítjuk, és hűtőbe tesszük dermedni. Én egy éjszakán át a hűtőben hagytam, érdemes előző nap elkészíteni.

Fogyasztás előtt meleg vízbe mártott késsel kockákra vágjuk, a díszítés pedig ízlés szerint, én most dekor gyönggyel díszítettem.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Mesyke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is