Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 bögre natúr zabpehely
- 1 bögre reggeliző pehely (bármilyen)
- 1 bögre liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 2 tojás
- 0,5 bögre vaj/margarin
- 10 dkg durvára tört dió
- 4 ek kókuszreszelék
- 1 ek lenmag
- 1 dl tej, vagy 2 ek tejföl
Elkészítése:
Az olvasztott, de nem forró vajat/margarint keverjük el a tojással, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat. Ha túl száraz a massza, adjunk hozzá kevés tejet, vagy tejföl.
A tésztát tegyük fél órára a hűtőbe. A masszát sütőpapírral bélelt tepsire porciózzuk, kissé ellapítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. A kekszeket hagyjuk kicsit hűlni a tepsin, hogy könnyebben leemelhessük.
[box style=”info”]2,5 dl űrtartalmú bögre a mérce.
Ebből az adagból kb. 30 db 5-8 cm átmérőjű keksz jön ki. [/box]
