Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 dl tejszín (nem növényi alapú, hanem állati eredetű zacskós habtejszín) 5 dl 2,8 %-os tej 7 db tojássárgája 14 dkg cukor 1 rúd vanília kikapart belseje Elkészítése: A tejszínt és a tejet egy edénybe öntjük, a vaníliarudat felhasítjuk, a kés élével kikaparjuk a magjait és beledobjuk a tejbe. Amíg felforr, lehúzzuk a tűzről […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Veronica
Beküldte: 2016.04.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 dl tejszín (nem növényi alapú, hanem állati eredetű zacskós habtejszín)
  • 5 dl 2,8 %-os tej
  • 7 db tojássárgája
  • 14 dkg cukor
  • 1 rúd vanília kikapart belseje


Elkészítése:

A tejszínt és a tejet egy edénybe öntjük, a vaníliarudat felhasítjuk, a kés élével kikaparjuk a magjait és beledobjuk a tejbe.

Amíg felforr, lehúzzuk a tűzről és a tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, majdnem fehéredésig kavarjuk.

Amikor a tej felforrt, lassan hozzácsurgatjuk a tojáshoz, de tényleg lassan, nehogy rántotta legyen belőle.

Jól elkeverjük, majd átszűrjük. Süthető formákba öntjük egy tepsibe rakjuk és felöntjük forró vízzel, kb. az edények 2/3-ig részéig lepje el. 165 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

Ne ijedjünk meg amikor a sütés letelte után még mindig nagyon remeg, mozog a pudingunk. Amire kihűl megdermed.

Teljesen kihűtjük és pár órára hűtőbe tesszük, az a legjobb ha egy éjszakát van bent. Tálalás előtt megszórjuk egy kiskanál kristálycukorral és szakácsfáklyával ráolvasztjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is