Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet (vagy a pudingport), és alaposan csomómentesre keverjük. A maradék tejet a cukor felével és a vaníliás cukorral felforraljuk. Amikor a tej felforrt, lassan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgájás keveréket. A masszát habverővel állandó keverés mellett addig főzzük alacsony lángon, amíg sűrű krémet nem kapunk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szalai Balazs
Beküldte: 2013.04.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet (vagy a pudingport), és alaposan csomómentesre keverjük. A maradék tejet a cukor felével és a vaníliás cukorral felforraljuk.

Amikor a tej felforrt, lassan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgájás keveréket. A masszát habverővel állandó keverés mellett addig főzzük alacsony lángon, amíg sűrű krémet nem kapunk.

A kész krémet lehúzzuk a tűzről, és időnként megkeverve hagyjuk kihűlni, hogy ne bőrösödjön.

A crème pâtissière sütemények, torták töltelékeként használható, vagy önálló desszertként is tálalható, például friss gyümölccsel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
szalai Balazs
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is