Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Crème pâtissière recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 liter tej
  • 3 db tojássárgája
  • 150 g cukor
  • 70 g finomliszt (vagy 1 csomag vaníliás pudingpor )
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet (vagy a pudingport), és alaposan csomómentesre keverjük. A maradék tejet a cukor felével és a vaníliás cukorral felforraljuk.

Amikor a tej felforrt, lassan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgájás keveréket. A masszát habverővel állandó keverés mellett addig főzzük alacsony lángon, amíg sűrű krémet nem kapunk.

A kész krémet lehúzzuk a tűzről, és időnként megkeverve hagyjuk kihűlni, hogy ne bőrösödjön.

A crème pâtissière sütemények, torták töltelékeként használható, vagy önálló desszertként is tálalható, például friss gyümölccsel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/creme-patissiere/