Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Croissant puding recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4-6 db croissant
  • 3 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg cukor

Elkészítése

Először is olyan natúr croissantokat válasszunk, amelyek egy kicsit édeskések. Én a natúr croissant mellett teszem le a voksom, de ha valaki szereti a vaníliásat, akkor olyat is lehet használni. A croissantokat hagyjuk megszikkadni, a legjobb, ha az elkészítés előtti napon vásároljuk meg.

A puding elkészítéséhez keverjük el a tejet, a habtejszínt és a cukrot. Ezt végezhetjük gőz, vagy gyenge tűz fölött, de a sodót nem kell felforralni, csak melegíteni. A tojásokat verjük fel jó habosra, majd merjünk bele a meleg sodóból, keverjük el, majd végül az egész sodót adjunk hozzá.

A croissantokat egyben tegyük bele egy hőálló tálba, öntsük a tetejére a sodót, és tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.

A croissant pudingot még forrón tálaljuk. A vaníliás ízekhez kiválóan illik a kései szüretelésű furmint, ha bort választanának a desszert mellé, akkor mindenképpen ezt próbálják ki.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/croissant-puding/