Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Crostata, az olasz rácsostorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 28 dkg vaj
  • 60 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 8 db tojássárgája
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 4 dl lekvár

Elkészítése

A lisztet beleöntöttem az aprítógép tartályába, rászórtam a sütőport, kicsit megforgattam, utána rátettem a felkockázott hideg margarint, és a cukrot. Újra bekapcsoltam a gépet, és addig tartottam úgy, amíg morzsássá nem vált a tészta. Ekkor kiborítottam a konyhapultra és összegyúrtam a 8 tojássárgával.

30 percen át pihentettem. Közben sütőpapírt tettem a nagytepsibe.

A tésztát kettévettem. Az egyik felét lisztezett deszkán kinyújtottam, majd beleküszködtem a tepsibe. Nem volt egyszerű mutatvány a nagy méret miatt, mivel ez a mennyiség egy nagy gáztepsibe elegendő.

Megkentem lekvárral.

A maradék tésztát kinyújtottam, derelyemetszővel csíkokra vágtam és ráfektettem a tortára.

Hőlégkeverésebn 175 fokon sütöttem, kb. 25-30 percig.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/crostata-az-olasz-racsostorta/