Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Császárfánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 35 dkg liszt
  • 22 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 ek rum
  • baracklekvár a töltéshez

A tetejére:

  • 10 dkg ét vagy tejcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé


Elkészítése:

A sütőporral elkevert lisztet, margarint és a porcukrot jól összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a diót és a rumot, majd összegyúrjuk.

Ha nem akar összeállni,akkor még egy kis rumot teszünk hozzá.

2 mm vastargra nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól kicsit távolabb, majd 180 fokra melegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

2-2 korongot lekvárral összeragasztunk.

A csokit felolvasztjuk, bevonjuk vele a sütit, majd fehér csokit csorgatunk rá és ízlés szerint díszítjük.

Nem kell várni, hogy puhuljon, azonnal fogyasztható.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csaszarfank/