Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Császármorzsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A császármorzsa egy klasszikus osztrák eredetű édesség, amely nálunk is nagy népszerűségnek örvend. Könnyen elkészíthető és lekvárral vagy kompóttal tálalva igazán finom desszert vagy vacsora lehet.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vas Erika
Beküldte: 2017.11.21.

Hozzávalók:

Elkészítése

Alap:

A tojást elkeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat. Belekeverjük a búzadarát annyit, hogy palacsintatésztához hasonló állagot kapjunk. A masszát egy órán át pihentetjük, közben időnként átkeverjük.

Sütés:

Kevés olajat teszünk egy tepsibe, beleöntjük a masszát és addig sütjük 180 fokon, amíg félkemény lesz. Ekkor fakanállal darabokra törjük, majd készre sütjük, hogy morzsás állagot kapjon.

Tálalás:

A császármorzsát porcukorral meghintve, baracklekvárral vagy bármilyen kompóttal kínáljuk.

Tipp

Ha még különlegesebb ízt szeretnénk, a masszához adhatunk egy kevés vaníliás cukrot vagy mazsolát is. A sütés végén vajjal megforgatva még omlósabb és illatosabb lesz a desszert.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Vas Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is