Alap:
A tojást elkeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat. Belekeverjük a búzadarát annyit, hogy palacsintatésztához hasonló állagot kapjunk. A masszát egy órán át pihentetjük, közben időnként átkeverjük.
Sütés:
Kevés olajat teszünk egy tepsibe, beleöntjük a masszát és addig sütjük 180 fokon, amíg félkemény lesz. Ekkor fakanállal darabokra törjük, majd készre sütjük, hogy morzsás állagot kapjon.
Tálalás:
A császármorzsát porcukorral meghintve, baracklekvárral vagy bármilyen kompóttal kínáljuk.
Tipp
Ha még különlegesebb ízt szeretnénk, a masszához adhatunk egy kevés vaníliás cukrot vagy mazsolát is. A sütés végén vajjal megforgatva még omlósabb és illatosabb lesz a desszert.