Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Császármorzsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 1 citromból citrom héja
  • 10 dkg búzadara
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár

Elkészítése

Alap:

A tojást elkeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat. Belekeverjük a búzadarát annyit, hogy palacsintatésztához hasonló állagot kapjunk. A masszát egy órán át pihentetjük, közben időnként átkeverjük.

Sütés:

Kevés olajat teszünk egy tepsibe, beleöntjük a masszát és addig sütjük 180 fokon, amíg félkemény lesz. Ekkor fakanállal darabokra törjük, majd készre sütjük, hogy morzsás állagot kapjon.

Tálalás:

A császármorzsát porcukorral meghintve, baracklekvárral vagy bármilyen kompóttal kínáljuk.

Tipp

Ha még különlegesebb ízt szeretnénk, a masszához adhatunk egy kevés vaníliás cukrot vagy mazsolát is. A sütés végén vajjal megforgatva még omlósabb és illatosabb lesz a desszert.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csaszarmorzsa-10/