Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Császármorzsa (smarni)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg búzadara 10 dkg liszt 3 db tojás 4 dl tej 5-10 dkg cukor (ízlés szerint) csipet só (kevés olaj a kisütéshez) Tetejére: sárgabaracklekvár /vagy/ porcukor Elkészítése: A darát a liszttel, a sóval és a cukorral összekeverjük. A darás keveréket leöntjük a tejjel és kb. 1 óráig pihentetjük. Időnként keverjük meg. (Tejjel megszívja […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tundi konyha
Beküldte: 2014.09.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg búzadara
  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 4 dl tej
  • 5-10 dkg cukor (ízlés szerint)
  • csipet só
  • (kevés olaj a kisütéshez)

Tetejére:

  • sárgabaracklekvár /vagy/
  • porcukor


Elkészítése:

A darát a liszttel, a sóval és a cukorral összekeverjük.

A darás keveréket leöntjük a tejjel és kb. 1 óráig pihentetjük. Időnként keverjük meg. (Tejjel megszívja magát a dara és sűrűbb lesz).

Miután 1 órát pihentettük, szét választjuk a tojásokat és a tejes darába bele tesszük a tojássárgákat, majd jól összekeverjük.

A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és bele forgatjuk a darás masszába.

Egy lábosban olajat hevítünk, majd beleöntjük a masszát és kevergetve (fakanállal szét kell nyomkodni a nagyobb bucikat) meg sütjük. Addig kell sütni, míg egy kicsit szétmorzsolódik és egy kicsit meg pirul (de arra vigyázva le ne égjen).

Mikor megsült, lekvárral lecsurgatjuk vagy porcukorral megszórjuk a tetejét és tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok! 🙂

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Osztrák Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is