A margarint éppen csak megolvasztjuk, ügyelve arra, hogy ne legyen túl meleg. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját, majd 1-2 perc alatt jól kikeverjük. A jól megmosott és szárazra törölt citrom héját belereszeljük a keverékbe. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd hozzáadjuk az előző keverékhez, és 2 dl tejet öntünk hozzá, hogy sima tésztát kapjunk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. A tésztát elfelezzük. A kakaóport 2 evőkanál tejben simára keverjük, majd ezt az egyik tésztarészhez adjuk. A kétféle tésztát 2-3 mozdulattal egymásba forgatjuk, de figyeljünk arra, hogy ne keverjük össze teljesen, hogy a sütemény szeletelésekor szép márványos mintát kapjunk.
Egy kuglófformát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával behintjük, majd beleöntjük a tésztát. Az előmelegített sütőben, közepes lángon (180°C, légkeveréses sütőben 165°C) 40-45 percig sütjük. Miután megsült, 10-15 percig hagyjuk hűlni, majd óvatosan rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, majd cikkekre vágva kínáljuk.