Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csemege bomba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 5 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 2,5 dkg víz

Párizsi krémez

  • 40 dkg cukor
  • 30 dkg vaj
  • 18 dkg kakaópor
  • 2 dl tejszín

Tetejére

  • tortabevonó

Elkészítése

A tojások sárgáját összekeverjük a vízzel és a liszttel. A tojások fehérjét felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sárgájás keveréket. Nyomózsákból kis halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon 15-18 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt, az aljukból egy kis kört kivágunk, és kikaparunk egy kevés tésztát a közepéből.

Elkészítjük a párizsi krémet. A tejszínt felverjük, a porcukrot, kakaóport és a vajat habosra keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal. Ezzel a krémmel töltjük meg a halmok belsejét, és a tetejére is kenünk belőle. Egy kiskanál hátuljával nem lesimítjuk, hanem inkább kis hullámokat formálunk, felfelé húzva a krémet, így “borzas” sütiket kapunk.

Ezeket a sütiket kb. 2 órára a fagyasztóba tesszük. A csokit felolvasztjuk egy kis olajjal, és a süteményeket belemártjuk, majd egy rácsra tesszük, hogy jól lecsöpögjenek. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csoki. Pár órán belül fogyasztható.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csemege-bomba/